Leren handgrepen

Laten we eerlijk zijn: Leren handgrepen zijn misschien wel het saaiste deel van een mes. Een gewoon bruin heft, een gewoon zwart heft. Ze zien er misschien niet erg mooi uit en ze passen niet echt bij de andere materialen die je voor handvatten gebruikt. Maar dat zijn de beperkingen van leer. Er zijn veel manieren om ze er goed uit te laten zien, en de beste manier om dat te doen is met wat creativiteit. Hier zijn 5 manieren waarop je leren handvatten goed kunt gebruiken: 1.

Gebruik lederen omhulsels om een op maat gemaakt etui te maken Als u veel messen heeft of als u uw messen dagelijks draagt, weet u hoe belangrijk het is om een goede grip te hebben. Een goede grip kan uw mes veilig opgeborgen houden tijdens het werken of spelen in huis. Veel mensen vermijden handvatten van natuurlijke materialen zoals runderhuid, omdat ze niet graag iets hanteren dat mogelijk bekrast of beschadigd kan raken. Maar wat als je beide kon hebben? Wat als u een koffer zou kunnen hebben die in een van deze materialen is gehard en toch een niet-lederen oppervlak zou hebben waarop uw hand zou kunnen rusten? Dat is wat etuis gemaakt van lederen behuizing bieden – een op maat gemaakte etui optie waar iedereen van kan profiteren!

Gebruik lederen omhulsels om een aangepaste buidel te maken

Leren omhulsels lijken heel gewoon als het gaat om het maken van een etui, maar denk erover na – er is echt niets eenvoudiger of ingenieuzer dan het gebruik van een omhulsel om een aangepaste etui te maken. Het meest voor de hand liggende gebruik is om bestek en andere kleine voorwerpen in op te bergen, maar het kan ook worden gebruikt om belangrijke documenten, geld of andere items die u onderweg snel bij de hand wilt hebben in op te bergen.

Laat uw mes het woord doen

De meeste mensen houden hun messen gekarteld in plaats van recht. Maar je kunt aan elke rand een kartel toevoegen om het er professioneler of nuttiger uit te laten zien. Als je geen fan bent van kartels, kun je altijd de buitenkant van je handvat zwart verven en dan een linerlock van hoge kwaliteit gebruiken om je mes veilig in een schede te houden.

Maak een etui van leer.

Leren schedes zijn perfect om buidels van te maken. Je kunt een kant-en-klare leren schede kopen of er zelf een van leer maken. Een schede is gewoon een stuk leer met een zakje, waar je het voor gebruikt. De gemakkelijkste manier om een schede te maken is een holster aan een riem of een holster in een zak. In beide gevallen kun je je mes dicht bij de hand houden zonder dat het te veel ruimte inneemt in je zak of tas. Zorg ervoor dat je een schede krijgt die aan je specifieke behoeften voldoet, zoals hoeveel zakken je nodig hebt en hoeveel riemen je aan de onderkant van de schede kunt toevoegen. Je moet er ook zeker van zijn dat de holster die je kiest een riemlus heeft aan de achterkant waaraan je mes bevestigd wordt. Het maken van een schede van leer is eenvoudig en gemakkelijk. Je kunt ofwel een riemholster of een zakholster gebruiken. Een holster is ideaal als je je mes op je mouw wilt dragen, maar het uit het zicht wilt houden. Maar als je met je mes wilt pronken, dan is een cross-draw holster wat je nodig hebt. Daarmee kun je je mes in een kruisbeschermde positie dragen, terwijl het toch comfortabel in je hand ligt.

Gebruik een leren schede om uw mes te dragen.

Leren schedes zijn er in veel verschillende ontwerpen en maten, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen voor uw specifieke mes. Het meest voorkomende type is een eenvoudige runderhuid schede met een riemlus aan de achterkant voor het dragen hangend aan een riem of een zak. Er zijn veel verschillende soorten riemen, dus zorg ervoor dat u onderzoek doet naar het beste type voor uw specifieke omstandigheden. Als u niet zeker weet welk type riem u moet gebruiken, kunt u altijd een riem met riemlus als leidraad gebruiken. Maar zorg ervoor dat de riem die je gebruikt een riemlus heeft, want veel modellen hebben dat niet. De lus moet groot genoeg zijn om te voorkomen dat je hand verkrampt als je je mes draagt.

Een portemonnee van leer maken

Als je ooit een portemonnee van leer hebt willen maken, maar niet wist waar je moest beginnen, heb je geluk. Er zijn veel verschillende manieren om een portemonnee van leer te maken. De eerste en meest eenvoudige manier is om het leer te snijden en het dubbel te vouwen. Maar wat als je een portemonnee wilt die een beetje interessanter is? Wat als je gebruik wilt maken van de nerf van het leer zodat het er niet zo gewoon en saai uitziet? Wat als je een kleur wilt toevoegen aan je leer om het wat karakter te geven? Dan kan een portemonnee van leer met een contrasterende kleur op de achterkant precies zijn waar je naar op zoek was. Je kunt bruin leer gebruiken voor een effen portemonnee of je kunt zwart gebruiken voor een meer sierlijke en formele portemonnee. De zwarte portemonnee is misschien meer gebruikelijk, maar je kunt ook bruin of een andere kleur gebruiken voor een meer unieke en individuele portemonnee.

maak je bruine handvat zwart met wat verf

Om een klassieke bruine handgreep af te maken, kun je wat ouderwetse beitel en hamer gebruiken om de rand eraf te halen. Een manier om dit te doen is door een oud bruin handvat te gebruiken als basis voor wat verf. De verf moet een donkere kleur hebben zodat het gemakkelijk is om de twee materialen uit elkaar te houden. Als u een meer rustieke uitstraling wilt, kunt u olieverf gebruiken en de kleur op een natuurlijke manier over het handvat laten lopen. Als je het moderner wilt, kun je acrylverf gebruiken en het kleurenschema van je handvat volgen met een spettereffect. Als je een heel oud mes hebt, kun je het zelfs als verfkwast gebruiken! Als je niet zeker weet waar je het materiaal voor je handvat vandaan moet halen, zijn er genoeg websites die vintage messen verkopen. Maar het is de moeite waard om gewoon je tijd te nemen en een beetje geduld te hebben, want het eindresultaat zal de moeite waard zijn.

Conclusie.

Leer is een prachtig materiaal en kan op zoveel verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt het gebruiken als handvat voor je mes, een portemonnee, een etui of zelfs een tas. Als u in staat bent om een uniek ontwerp voor uw handvat te maken, zal het karakter en schoonheid toevoegen aan uw mes. En als u zorgvuldig met het materiaal van uw handvat omgaat, zal het waarschijnlijk jaren meegaan. Er zijn veel verschillende manieren om leer te gebruiken, en de beste manier is waarschijnlijk in een holster of etui.